Koninginnenteelt

Afgelopen jaar was in alle opzichten een succesvol jaar.
De darrenvolken werden op 24 mei naar Ameland getransporteerd.We hadden dit jaar erg veel aanmeldingen en besloten om daarom ook extra darrenvolken te plaatsen. Afgelopen jaar plaatsten we 33 volken. Dit jaar 43. De volken stonden er prachtig bij en hebben danook geen doppen aangezet. Dus hadden we van zwermerij geen last.

Eind juni waren de meeste koninginnen voor de darrenlijn van 2020 reeds volop aan de leg in onze zesraamsdadantkasten.

We hebben dit jaar 15 nieuwe dadantkasten aangeschaft waarvan de meesten nu reeds bevolkt zijn. De verkoop van Ameland bevruchte moertjes verliep ook voorspoedig. Het contact met Cyprus begint eveneens serieuze vormen aan te nemen.
De teelt op Cyprus begint in november weer ! Door onze internationale contacten kunnen we eindelijk echt serieus bezig met teelt en selectie. De darrenlijnn voor 2020 is dan ook uitgebreid getest in Duitsland en op Cyprus. In het Troodosgebergte is deze lijn afgelopen voorjaar jaar met succces ingezet. Door onze internationale contacten kunnen we volgend jaar gebruik maken van de apis mellifera pomonella. We houden U op de hoogte.

We hopen dat U uw koninginnen op de juiste wijze hebt ingevoerd en wensen U veel succes toe met Uw nieuwe buckfastvolken.

Voor meer informatie, klik hier
http://buckfastteeltstationameland.buckfastbevruchtingsstation.nl/

Laatste bewerking: 13-12-2019


Reacties

Koninginnenteelt — 2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *