Koninginnenteelt

Afgelopen jaar was in alle opzichten een succesvol jaar.
Op 5 juni hadden we de eerste aanparingen voor ons zelf al achter de rug en het resultaat was 86 %.
Eind juni waren de meeste koninginnen voor de darrenlijn van 2019 reeds volop aan de leg in onze zesraamsdadantkasten. De 33 darrenvolken op Ameland stonden er ook voortreffelijk bij. We hebben dit jaar 25 nieuwe dadantkasten aangeschaft waarvan de meesten nu reeds bevolkt zijn. De verkoop van Ameland bevruchte moertjes verliep ook voorspoedig. Het contact met Cyprus en Rusland begint eveneens serieuze vormen aan te nemen.
De teelt op Cyprus begint in november weer ! Door onze internationale contacten kunnen we eindelijk echt serieus bezig met teelt en selectie. Door onze internationale contacten kunnen we volgend jaar gebruik maken van de apis mellifera pomonella. We houden U op de hoogte.

We hopen dat U uw koninginnen op de juiste wijze hebt ingevoerd en wensen U veel succes toe met Uw nieuwe buckfastvolken.

Voor meer informatie, klik hier
http://buckfastteeltstationameland.buckfastbevruchtingsstation.nl/

Laatste bewerking: 12-12-2018


Reacties

Koninginnenteelt — 10 reacties

 1. Beste,

  Ik zit nu in de koninginneteelt cursus bij Marcus Mesu. Vanuit de cursus gaan we binnenkort kielerkasten gereed maken voor de bevruchtingstand Ameland. Ik had graag wat extra kielers willen plaatsen. Is het mogelijk dat ik er in totaal 10 lever (dus 8 extra dan vanuit de cursus)?

  Groet,

  Kees van den Oord
  0614444031

 2. Graag ga ik in op uw aanbod en bestel bij deze een koningin in kielerkastje. Gelieve betalingsfaciliteiten door te geven. Dank
  Groeten.
  Ludo Moens

 3. Ik zou graag me willen aanmelden voor Jubileumactie van de stichting. Ik kan nergens een email adres van jullie vinden. Kunnen jullie mij een bevestiging sturen voor aanmelding Jubileumactie van de stichting.

 4. Hallo ik zou graag een moertje willen in een Kielerkastje kan dit nog?

  mvg Hennie Tinnevelt

 5. Hallo Gosse,

  is is de Kieleractie verlopen.
  Ik heb van jet jaar het e.e.a. gemist zie ik op deze site
  Is het nog mogelijk er een bij je te bestellen?

  Vriendelijke Groeten,
  M.Lurvink

 6. Hi!
  Do You have some pure bred bee Queens For sale now?
  I will be happy to bay.
  Thanks!
  Regards!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *