Voorbereiding darrenvolken 2016

Dit jaar hebben we voor het eerst een vierde periode ingelast. De opkomst was niet zo groot als we verwacht hadden, maar de kosten konden we er weer uithalen. We zullen komende tijd bezien of dit moeten voort zetten. Het is natuurlijk zo dat de imkers er aan moeten wennen.

De andere periodes waren goed bezet. Gezien de weersomstandigheden mogen we niet klagen over de geslaagde bevruchtingen. We hadden in ieder geval voldoende darrenvolken ingezet (22 stuks).

Ko de Witt en Marcel van der Meide zijn reeds weer aan het werk voor 2016. Zij hebben diverse afleggers gemaakt, de volken weer op kunstraat gezet en voorzien van nieuwe koninginnen.
Voor 2016 komt er een darrenlijn te staan van Fehrenbach. We hebben reeds diverse koninginnen uitgetest. Het zijn vriendelijke bijen en goede honinghalers.
De moeder had in Groningen op het koolzaad op een gegeven moment 5 honingkamers (dadant)
op het volk. Ondanks het feit dat de omstandigheden niet bijzondere waren tijdens de koolzaaddracht. We hebben daaromalle vertrouwen in deze darrenlijn.

De bevruchtingsstand is ondertussen weer opgeruimd.
We hebben net onze jaarlijkse BBQ voor de vrijwilligers gehad waarbij er even genoeglijk bijgekletst kon worden . De voorzitter Sjef van Esch heeft de aanwezigen hartelijk bedankt voor hun inzet tijdens het afgelopen seizoen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *